De Haardennenroute :5 kilometer

Vanuit “De Wheem” in Oud-Avereest kunnen twee gemarkeerde routes worden gelopen. De ene route, de Haardennenroute is 5 kilometer lang en geeft een goed beeld van de schoonheid van het kleinschalig landschap.De wandeling is met rode paaltjes gemarkeerd.  Het Reestdal is een oud cultuurlandschap en vroeger door de boeren ingericht. Dat is nog goed te zien. Oude monumentale boerderijen in kleine groepjes bij elkaar en kleinschalige landschapselementen, zoals hakhoutbosjes, houtsingels en meidoornhagen zorgen voor een afwisselend geheel.

De route loopt via een oud kerkenpad naar het bruggetje over De Reest. Vanaf hier heeft de wandelaar een prachtig zicht op het beekdal. Via een mooi sfeervol loofbos gaat de route richting Rabbinge, een klein esgehucht van een paar boerderijen. In de winter staan hier vleeskoeien in oude potstallen. Via Den Huizen komt men in De Haardennen, een bos dat eigendom is van Landschap Overijssel. In 2008 is hier vier hectare bos gekapt om de heidefauna en -flora meer kansen te geven. In informatiecentrum De Wheem is een leuk gidsje te koop met info over deze route.

Dit bericht is geplaatst in wandelen en getagd , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>