Voorjaar op landgoed Dickninge

In februari,begin maart is er buiten nog niet zo gek veel te beleven. De hazelaar bloeit, de zwarte els even later op zonnige plaatsen ook, maar een typische voorjaarsbloeier als het speenkruid bijvoorbeeld laat zich nog niet of nauwelijks zien. Sneeuwklokjes daarentegen zijn er wel. Zo massaal als ze in de tuin van landgoed Dickninge bloeien zie je niet overal. Hier zijn het de voorlopers van het grote stinzenflorafeest dat over een paar weken gaat beginnen. Dan kan iedereen op dit prachtige landgoed genieten van de explosieve en massale bloei van holwortel en bosnanemoon. Maar zover is het nog niet. Een wandeling door de tuin van Dickninge is in deze tijd genieten geblazen. De Reest stroomt achter het landgoed langs. En op een wat nevelige zaterdagmorgen heeft deze omgeving een wat mysterieuze sfeer. Landgoed Dickninge ligt even buiten De Wijk en is voor een groot deel vrij toegankelijk.

Fotoalbum:

Klik hier voor een sfeerreportage

http://nl.fotoalbum.eu/reestdalalbum/a236454

Dit bericht is geplaatst in De mooiste plekjes en getagd , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>