Ruysdael boven Reestdal

Jacob van Ruysdael was er in de 17e eeuw een meester in: het schilderen van Nederlandse landschappen. Misschien allemaal wat te grotesk op linnen gezet, maar indrukwekkend zijn ze wel, vooral die prachtige Nederlandse luchten. Soms word je aan die schilderijen van deze Hollandse meester herinnerd als aan het eind van een trieste, grijze bewolkte dag aan het eind van de middag het wolkendek openscheurt en de zon doorbreekt. Met die zon in het westen en de wegtrekkende depressie richting het oosten ontstaat dat fantastische licht. Op een namiddag in de winter is dat licht er maar heel kort. Op dat moment moet je met je camera zijn op de plek die je voor ogen hebt, zoals hier in de bovenloop van het Reestdal, het vlakke boerenland ten noorden van Dedemsvaart, vlak bij de plek waar de Reest begint.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen rubriek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>