Nog even de sneeuwklokjes en dan de holwortel

De tuin van landgoed Dickninge staat nog steeds stijf van de sneeuwklokjes. Maar langzamerhand zullen ze plaats gaan maken voor de elite onder de stinzenplanten: de holwortel. En natuurlijk die prachtige witte tapijten van de bosanemoon.

De tuin is in november 2014 opgeruimd door leden van plantenwerkgroep van de natuurbeschermingsvereniging IJhorst/Staphorst . Dus over een poosje weer volop genieten van dat prachtige witte en roze van het kloosterkruid, zoals de holwortel ook wel genoemd wordt.

Dit bericht is geplaatst in De mooiste plekjes, Flora en getagd . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>