Honderd prachtige beelden staan “Op Poten” in beeldentuin Havixhorst

De mooiste dierentuin van Drenthe staat in……………. de Schiphorst. (tussen De Wijk en Meppel)  In de beeldentuin van landgoed De Havixhorst staan tot en met oktober van dit jaar de mooiste dierenbeelden van Nederland. De expositie “Op poten” mag je gerust uniek noemen. Rond de dertig kunstenaars laten hun mooiste creaties zien. Animaliers worden ze genoemd. Een animalier (meervoud: animaliers) is een kunstenaar die zich specialiseert in de realistische weergave van dieren.Het begrip stamt uit Frankrijk in de 19de eeuw en slaat meestal op een beeldhouwer of een schilder. In de tuin van De Havixhorst zijn de animaliers dus allemaal beeldhouwer.

De expositie heeft een duidelijke relatie met de opening van dat andere mooie dierenpark in Drenthe: Wildlands Adventure Zoo in Emmen. De tentoonstelling werd dan ook geopend door Frankwin van Beers, directeur van Wildlands.

Veelzijdig

Het leuke van de expositie is niet alleen de veelzijdigheid. Veel kunstenaars hebben hun dier met een knipoog naar de mensenwereld afgebeeld. Dansende nijlpaarden, een zielig en verloren knuffelkonijn, een wat arrogante luierende haas, een schaamteloos zittende beer, regelmatig sta je bij een beeld een beetje in jezelf te grinniken. Het is ook een prachtig evenement om met kinderen te bezoeken. Als je ooit een kans wilt hebben om je kinderen op een ongedwongen manier met beeldhouwkunst in aanraking te brengen, dan is het hier……. De beeldentuin is gratis te bezoeken. Dat is misschien wel het grootste verschil met Wildlands in Emmen.

Kijk voor een sfeerimpressie hier in mijn foto-album

Meer info vind je op:

- de website van de beeldentuin

- facebook pagina beeldentuin 

- Podium TV 

Dit bericht is geplaatst in De mooiste plekjes en getagd . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>