Landschap Overijssel

In de provincie Overijssel beheert Landschap Overijssel ongeveer 4800 hectare aan natuurgebied. De terreinen die de organisatie in het Reestdal beheert zijn samen ongeveer 700 hectare groot. Het Landschap is o.a. eigenaar van bos, heideveldjes, geriefhoutbosjes, houtwallen en een groot oppervlak aan gras- en hooilanden. Het Landschap bezit ook een aantal monumentale boerderijen.

Voor 15 juni wordt er niet gemaaid. Het beheer van de graslanden wordt uitbesteed aan boeren en loonwerkers. Landschap Overijssel wil het oude cultuurlandschap in stand houden en probeert te boeren, zoals dat vroeger gebeurde. Op de natte landen langs de Reest wordt na het gras pas na 15 juni gemaaid, het land wordt niet bemest.

De heideveldjes worden met behulp van vrijwilligers open gehouden, eikenhakhoutbosjes worden regelmatig afgezet, verdwenen houtsingels worden opnieuw ingeplant, in de bossen mag het dode hout blijven liggen, enzovoort.

Informatie over het Reestdal en het werk van Landschap Overijssel vindt u in:

Natuurinformatiecentrum "De Wheem" in Oud-Avereest

Openingstijden: van 13.00 tot 17.00 u.
Mei tot september: zaterdag en zondag, in juli en augustus en in de herfstvakantie ook op dinsdag en woensdag. November tot mei: derde zondag van de maand.

Landschap Overijssel geef vier keer per jaar het blad "Natuurlijk Overijssel" uit. Voor een minimumbijdrage vanaf 20 euro per jaar wordt u beschermer van deze stichting.

Dit bericht is geplaatst in Bescherming en getagd , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>