Natuurwerkgroep De Reest

meidoornhaag snoeien Deze natuurbeschermingsvereniging uit de voormalige gemeente Avereest is vooral actief in het Reestdal en dan met name in terreinen van Landschap Overijssel. Al vanaf de oprichting in 1972 is er een goede samenwerking met Landschap Overijssel. De vereniging heeft iets meer dan 200 leden.

De sectie landschapbeheer is actief op de tweede zaterdag van de maand en werkt dan in het reservaatgebied van Landschap Overijssel. Er worden wilgen geknot, heideveldjes geschoond, houtsingels ingeplant, boslanen opgesnoeid, Amerikaanse vogelkers verwijderd, enz.

De vogelsectie beheert meer dan 500 kleine nestkasten, meer dan 50 kerkuilen-, steenuilen- en torenvalkkasten en acht ooievaarsnesten.

De werkgroep kinderactiviteiten organiseert in samenwerking met Landschap Overijssel vier maal per jaar allerlei natuuractiviteiten voor kinderen tot 12 jaar.

De natuurwerkgroep organiseert jaarlijks een aantal dialezingen, excursies, wandelingen en een vogelcursus.

De vereniging geeft twee keer per jaar “De Reestinfo” uit. De contributie bedraagt 7,00 euro per jaar.

Dit bericht is geplaatst in Bescherming en getagd , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>