Vrijwilligers knotten wilgen in bovenloop Reestdal

Even ten noorden van Dedemsvaart ligt het Reestdal vrijwel zonder reliƫf. Van een echt dal is geen sprake. Landschap Overijssel beheert er drassige graslanden afgewisseld met greppels, wat stroken hakhout en een kleine geriefhoutbosje. Langs een sloot, die op de Reest afwatert staan tientallen wilgen. Ze worden om de drie jaar geknot door vrijwilligers van de natuurwerkgroep de Reest. Afgelopen zaterdag was het weer zover. Gewapend met takkenschaar, zaagjes en de noodzakelijke ladders ging de 15 koppige werkgroep enthousiast aan de slag. Aan het eind van de morgen waren bijna dertig wilgen geknipt. De rest moet deze winter nog.

Knotwilgen kunnen van ecologische waarde zijn in het landschap, vooral als ze wat ouder worden, gaan inscheuren en holle ruimtes krijgen. Een oude verweerde knotboom is dan een natuurreservaatje op zich.

 

 

This entry was posted in Bescherming, kleinschalig landschap, landschapselementen and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>