Over deze website

Deze site laat de schoonheid van het goed bewaarde beekdallandschap rond het grensriviertje de Reest zien. Het Reestdal ligt op de grens tussen de provincies Drenthe en Overijssel. Tussen Dedemsvaart en Meppel meandert de Reest over een afstand van ongeveer 35 kilometer om uiteindelijk uit te komen in het Meppelerdiep. Van oorsprong is de Reest een veenbeek.

Informatie

In de kantlijn vind je een groot aantal rubrieken.  In de artikelen is veel info te vinden. De nadruk ligt op natuur en landschap. Centraal staan de flora en fauna van het beekdal, maar er is ook aandacht voor het ontstaan van het boerenlandschap, het beekje de Reest, natuurbeheer, andere beekdalen in de regio en nog veel meer.

Wandelen

In het Reestdal kun je mooi wandelen. Niet overal, maar de locaties waar dit wel mogelijk is, zijn ware wandelparadijsjes. Op de websites van Landschap Overijssel en Het Drentse Landschap staan prachtige routes , die je kunt downloaden. Ben je een wandelaar, die vooral van stilte en rust houdt en liever niet te veel mensen tegenkomt ? Ga dan niet op zondag ! De laatste tijd wordt het Reestdal steeds vaker bezocht en vooral op een mooie zondag vraag je je wel eens af of het gebied niet aan zijn eigen schoonheid ten onder gaat.  Gelukkig is het op de andere dagen van de week heel rustig.

Wat is het bijzondere aan het Reestdal ? 

Karakteristiek voor het Reestdal is de afwisseling in het landschap: graslanden, akkers, houtwallen, meidoornhagen, heide, vennetjes, eikenhakhoutbosjes, monumentale boerderijen en een slingerend beekje, dat je voortdurend tegen komt. Veel prachtige beekdalen moesten tot in de jaren ’60 van de vorige eeuw plaats maken voor grootschalige landbouw, infrastructuur, woningbouw e.d.  Zonder enig respect werden oude historische landschappen met de grond gelijk gemaakt en kwam er  een strak, droog en saai landschap voor in de plaats. Zes keer is geprobeerd ook de loop van de Reest te ‘normaliseren”, maar gelukkig is dit nooit gebeurd. Het beekje mocht in haar oude meanderende bedding blijven stromen en het omringende landschap bleef grotendeels in tact.

Waar vind je het Reestdal?

Het Reestdal ligt tussen Dedemsvaart en Meppel op de grens tussen de provincies Drenthe en Overijssel. Met het openbaar vervoer is het gebied redelijk bereikbaar. Vanaf de NS-stations Meppel, Zwolle en Hoogeveen rijden bussen naar Balkbrug, Staphorst, De Wijk, Zuidwolde en Dedemsvaart.

Waar kun je wandelen ?

Er zijn verschillende startpunten om een leuke wandeling te maken. Voor een overzicht klik je hier. 

 

1 Response to Over deze website

  1. Good blog you have here.. It’s hard to find excellent writing like
    yours nowadays. I truly appreciate people like you!
    Take care!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>