Contact

Reest stroomt achter Den Huizen

Al jaren kom ik in het Reestdal. Ik vind het een prachtig beekdal. Afwisselend, kleinschalig, een gebied met veel natuur, maar ook met veel historie. Ik ben geboren in Meppel, nu woon ik al geruime tijd in Dedemsvaart. En precies tussen deze twee plaatsen in stroomt dat kleine beekje, dat zo’n enorme invloed op het landschap heeft gehad. Hoe meer je van het gebied weet, hoe meer het je weet te pakken. Ik wil mijn foto’s en mijn kennis over het Reestdal  graag met anderen delen, vandaar deze site. Ik wens je veel lees- en kijkplezier!

Heeft u belangstelling voor een dialezing, neem dan via de mail contact met me op.

Jan Dijkema

jan.dijkema@gmail.com

4 Responses to Contact

 1. Het Reestdalpad biedt u een driedaagse wandelroute door het Reestdal met overnachten in B&B, s met bagagevervoet en lunch voor onderweg. Met deze routes krijgt een mooie indruk van de gevarieerdheid van de natuur in het Reestdal!

 2. Piet Smulders says:

  De Dommel in Noord-Brabant is géén beek, maar een riviertje.
  ( in het algemeen is een beek doorwaadbaar, een riviertje niet)

 3. Op verschillende plekken in het Reestdal lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan. Stil-leven, Verstild Leven. De titel van de expositie in De Reestkamer te Oud Avereest met kunstwerken van Mark Lijftogt en Piet Eggen.
  Te bewonderen van 23 april tot en met 2 juli 2023 op zaterdagen en zondagen van 14.00 uur tot 16.00 uur. Toegang gratis. Adres: Oud Avereest 5, 7707PM Balkbrug.

 4. Na de zeer succesvolle Paasmarkt rond de Reestkerk in 2022 met vele honderden bezoekers, komt er een vervolg op zaterdag 3 juni 2023.
  De markt wordt gehouden op het terrein rond de Reestkerk te Oud Avereest (Balkbrug) van 11.00 tot 17.00 uur.
  Rond de kerk staan vele kramen met heerlijke streekproducten, eigengemaakte sieraden, tassen, woonaccessoires en planten, Verder is er een stand met gegrild boerderijvlees en een ijskar met boerderij-ijs.
  Dit jaar bestaat de andere helft van de kramen uit een kunstmarkt met werken van diverse kunstenaars. Enkele van hen zoals Roelie Rumscheidt en Harry Soepenberg hebben al eens in de Reestkamer geëxposeerd, daarnaast komen er vele nieuwe exposanten.
  Voor de kinderen zijn er diverse natuur activiteiten georganiseerd die zelfstandig uitgevoerd kunnen worden zoals parfum of een natuurschilderij maken en kleine beestjes zoeken die je kunt bekijken door een microscoop. Verder zijn er verschillende kunst-workshops voor kinderen.
  Ook voor de liefhebber is er om 13.30 uur en 15.00 uur een wandeling van een klein uur in het Reestdal verzorgd door gidsen van Landschap Overijssel.
  Aan de inwendige mens is uiteraard gedacht want de gastvrouwen van de Reestkerk serveren lekkere broodjes en drankjes.
  Een afwisselende, gezellige dag met live muziek, voor ieder wat wils in een prachtige omgeving!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>