Winter rond De Havixhorst

Fotograferen maakt je deze dagen erg onrustig. Het landschap is gewoon te mooi. Er is te veel aanbod ! Waar moet je naar toe? Er zijn zoveel plekken waar het nu zo ontzettend sfeervol is.  Ik krijg bijna het gevoel , dat Youp van ’t Hek heeft in zijn liedje “Altijd ben ik elders” :

Ben ik een week aan zee dan wil naar de bergen
Ben ik in de bergen dan wil ik weer naar zee.

Vandaag wandel ik rondom De Havixhorst. Het is er prachtig. Maar had ik niet op een ander mooi plekje in het sprookjesachtige Reestdal moeten zijn? Is  het daar niet nog veel mooier? Na een poosje is het gevoel weg. Ik heb een goede keuze gemaakt. De beeldentuin ligt er betoverend bij. Besneeuwde kunst heeft ook wel wat! Achter het landgoed kijk je over de besneeuwde schrale hooilanden heen. Van grasland is nu geen sprake! Grote besneeuwde vlaktes zijn het. Het zachte winterlicht maakt het beeld compleet. De ooievaarsnesten van De Lokkerij liggen er verlaten bij. Dat is over een paar maanden al weer anders. Maar nu nog even niet. Bij de Reest staat een groep “blijvers”. Zonder bijvoedering zouden ze het niet redden. Het landschap ligt er wit,stil en verlaten bij. Er is niemand. Aan de voetstappen op de paden te zien, is hier wel al veel gewandeld. Maar zoals op zoveel plekken in dit land, door de week heb je de natuur voor je zelf.

Voor meer foto’s,klik hier:http://en.fotoalbum.eu/reestdalalbum/a564145

This entry was posted in De mooiste plekjes, Geen rubriek and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>