Wandelen rondom Avereest

Het ligt er al meer dan 700 jaar. Het gehucht Oud-Avereest. In de Middeleeuwen stond hier al een klein houten kerkje. Nu staat er een stenen kerkje, tegenwoordig de Reestkerk genoemd. Gelukkig is het nu een rijksmonument. Hopelijk komt de komende jaren geld vrij om het gebouw op te knappen.  Tegenover de kerk ligt een oude monumentale boerderij: De Wheem. Het is nu een informatiecentrum van Landschap Overijssel.

De parkeerplaats achter de boerderij is vanmorgen al bijna vol. Iedereen die het Reestdal kent weet ook wel waarom het er (vooral) op zondag zo druk is. Het landschap is namelijk bijzonder. Je wandelt door een mooi bewaard beekdallandschap, zoals je in ons land bijna niet meer ziet. Vanuit het TOP (Toeristisch Overstappunt) naast de Wheem kun je verschillende gemarkeerde wandelingen starten. Informatiepanelen maken het allemaal duidelijk. Wij lopen vandaag de kortste route: de Rabbingeroute, die is maar 3,5 kilometer. Maar het is wel bijna vier kilometer wandelplezier. De herfstkleuren knallen  je vanmorgen tegemoet. Is dit het laatste mooie herfstwandelweekend?

 

This entry was posted in Geen rubriek, wandelen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>