Reestdallinks

Behalve deze website zijn er meer sites, die informatie geven over dit mooie gebied. Hieronder vindt u een aantal,die het bezoeken meer dan waard zijn.

Vakantie in het Reestdal

Een erg informatieve website over alle toeristische mogelijkheden in het Reestdal. En dat zijn er nogal wat?

Webring Reestdal

Een zeer informatieve website. In een zoekmachine staat een bestand van rond de 1500 namen. De geschiedenis van IJhorst en De Wijk staat er zeer uitgebreid in. Voorbeelden hiervan zijn de bijdragen over de geschiedenis van Havezathe Havixhorst en landgoed Dickninge.

Stichting Het Drentse Landschap

De stichting Het Drentse Landschap biedt de mogelijkheid om drie wandelroutes en twee fietsroutes van het Reestdal te downloaden. De wandelroutes zijn nogal kort, maar de routes geven een leuke beschrijving van het gebied. Het gaat om de wandelroutes De Wildenberg (7 km) , ’t Ende bij de Reest (6 km) en landgoed de Havixhorst de Wijk (1,5 km) . De fietsroutes zijn 35 km ( Het Reestdal) en 45 km lang. (De boerderijen van de Reest en Wolden) Ook bij de fietsroutes veel leuke en boeiende wetenswaardigheden. Verder geeft Het Drents Landschap geen bijzondere informatie over het gebied. 

Stichting Het Overijssels Landschap

Op de site van Landschap Overijssel staat een beschrijving van het Overijsselse deel van het Reestdal. De stichting beheert hier meer dan 700 ha reservaatgebied. Vaak worden op de site bijzondere waarnemingen vermeld. Ook hier kunnen wandelroutes gedownload worden. Een route van 6 en een route van 12 km. Van een fietsroute wordt geen melding gemaakt. 

Natuurwerkgroep de Reest

D e website van de natuurwerkgroep “De Reest”. Deze site geeft veel bijzonderheden over het werk van de natuurbeschermingsvereniging uit de voormalige gemeente Avereest. (Balkbrug/Dedemsvaart) De nwg de Reest heeft nauwe contacten met Landschap Overijssel. Vooral op het terrein van vogelbescherming en landschapsbeheer is de meer dan 200 leden tellende vereniging erg actief. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>