Over deze website

Deze site laat de schoonheid van het Reestdal en andere beekdalen zien en maakt duidelijk dat er in een beekdallandschap samenhang bestaat tussen mens en natuur. Misschien zijn (waren) beekdallandschappen wel de mooiste landschappen van Nederland.

In de kantlijn vind je een groot aantal rubrieken. Hier is veel info te vinden. Sinds de Middeleeuwen is het Reestdal bewoond en het zijn vooral de menselijk activiteiten geweest die gezorgd hebben voor de kleinschaligheid van dit oude cultuurlandschap.

Andere beekdalen

Deze website besteedt ook aandacht aan andere beekdalen in Drenthe en Overijssel. Voor informatie over beekdalen van Het Oude diep, Hunze, Drentsche Aa, Regge, enz kunt u ook op deze site terecht : http://hetreestdal.nl/?cat=15

Wandelen

In het Reestdal kun je mooi wandelen. Maar niet alleen het Reestdal is een prachtige wandellocatie.Er zijn er meer in Nederland. Daarom besteedt deze website ook aandacht aan andere wandelgebieden. Kijk hiervoor in de rubriek Nederland Wandelland. Verder loop ik graag LAW’s. Dat zijn Lange Afstands Wandelingen. Over het Noaberpad, het Havezatenpad en het Reggepad geeft deze site ook veel info.

Beekdalen hebben vaak een bijzondere planten- en lenen zich uitstekend voor prachtige wandelingen en fietstochten. Erg mooie beekdalen vind je in Drenthe en Overijssel.

Karakteristiek voor het Reestdal is de afwisseling in het landschap: graslanden, akkers, houtwallen, eikenhakhoutbosjes, monumentale boerderijen enz.

 

Waar vind je het Reestdal?

Het Reestdal ligt tussen Dedemsvaart en Meppel op de grens tussen de provincies Drenthe en Overijssel. Met het openbaar vervoer is het gebied redelijk bereikbaar. Vanaf de NS-stations Meppel, Zwolle en Hoogeveen rijden bussen naar Balkbrug, Staphorst, De Wijk, Zuidwolde en Dedemsvaart. Oud-Avereest is met een buurtbus bereikbaar. Een stuk makkelijker gaat het met de auto.

Wandelen en fietsen

Startpunten voor mooie wandelingen en fietstochten zijn:

-  informatiecentrum De Wheem in Oud-Avereest

-  informatiecentrum ’t Ende in De Stapel

-  restaurant De Havixhorst , even buiten De Wijk

-  restaurant “het Vosje” in IJhorst (informatiepaneel)

Op deze locaties is genoeg parkeerruimte aanwezig.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>