Nog even genieten van de paarse heide

De nazomer zit in de lucht. En de herfst komt er aan. Je merkt het aan alles. Het gras is ‘s morgens vochtig, de dagen worden nu snel korter, het is stil en vochtig in het bos en soms ruik je de rotting. Bomen en struiken verspreiden hun vruchten en zaden en veel planten, zoals het boerenwormkruid zijn uitgebloeid. Uitgebloeide planten hebben een eigen schoonheid. En natuurlijk overal spinnenwebben! De Wildenberg, een prachtig stukje heide binnen het natuurreservaat Meeuwenveen/Takkenhoogte is nog paars van de bloeiende struikheide. Een prachtig deel van het Reestdal voor een mooie wandeling! Het Drents Landschap heeft hier een gemarkeerde route uitgezet.

http://www.drentslandschap.nl/downloadfiles/wildenberg.pdf

This entry was posted in De mooiste plekjes, wandelen and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>