Anloo als in de 19e eeuw

Er zijn nog stukjes Nederland, die de tijd van economische vooruitgang ongeschonden zijn doorgekomen. Het zijn er niet veel, soms niet meer dan een middenstip op een voetbalveld, maar gelukkig, we hebben ze nog. De omgeving van het Drentse dorpje Anloo is er een voorbeeld van. Ten westen van Anloo stroomt nog een heel mooi beekje: het Anloer Diepje. Je kunt er heel mooi wandelen. Vanuit het prachtige beekdalletje zie je het karakteristieke torentje van de Magnuskerk van Anloo, de oudste kerk van Drenthe. Anloo is een van de zestien dorpen die deel uit maken van het grote Nationale beek-en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Hier kun je op een door de weekse dag nog een grote stap terug doen in de tijd.

This entry was posted in Andere beekdalen, Geen rubriek and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>