Voorjaar bij ‘t Ende

Een van de mooiste locaties in het Reestdal is de omgeving rondom boerderij ‘ t Ende. Deze monumentale boerderij is eigendom van Het Drentse Landschap. Het voorste deel wordt bewoond, in de “staart” van de boerderij heeft de organisatie een informatiecentrum geopend. Op maandag 20 april liet de natuur zich hier van haar beste kant zien. Na een lange koude donkere winter leek het alsof de flora van levenslust uit elkaar barstte.¬†Rijk bloeiende sleedoorns, knalgele hooilanden vol met dotterbloemen, duizende groene katjes in zomereiken, het was allemaal kleur en overdaad. Prachtig om te zien! De paarse route voert je langs de boerderij en gaat over de flanken van het Reestdal. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de hooilanden. Het pad loopt ook een klein stukje langs de Reest. Het beekje wordt twee maal overgestoken.


Bekijk ook: een foto-impressie van voorjaar bij ‘t Ende

This entry was posted in De mooiste plekjes, Vroeger en nu and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>