Reestdal gastheer van zeldzaam korstmos

Zwarte grafkorst? Heksenvingermos? Verzonken schriftmos? Het lijken woorden uit de wereld van Harry Potter. Maar voor iemand met kennis van de lychenologie zijn dit vertrouwde namen. Die wordt hier niet bang van……

Onbekend 

Weinig mensen kunnen je veel zo niet alles vertellen over korstmossen. Dat is ook wel logisch want het is een lastige familie. Het problematische zit ‘m in de diversiteit (er zijn heel veel soorten), het uiterlijk, (ze lijken vaak erg op elkaar), de grootte ( je hebt een loep nodig om ze goed te kunnen zien) en het biotoop ( je ziet ze vaak over het hoofd). Voordeel van korstmossen: ze lopen/vliegen niet weg. Je krijgt alle tijd om ze uitvoerig te bestuderen.

Korstmossenexcursie in het Reestdal

Wel eens gehoord van de BLWG ? Waarschijnlijk niet. Of u moet een korstmossen en mossen liefhebber zijn. Dan kent u deze vereniging. Deze enthousiaste en deskundige groep mensen zijn in ons land erg actief op het terrein van de bryologie (wereld van de mossen) en de lychenologie(wereld van de korstmossen) Op hun website leest u er meer over.  Twee leden van de vereniging brachten een poosje terug een bezoek aan het Reestdal en vonden op de begraafplaats van Oud-Avereest een zeldzaam korstmos. Eind van dit jaar wordt er een beginnersexcursie georganiseerd in het Reestdal dus wie denkt deze wereld ook wel eens te willen ontdekken wordt van harte uitgenodigd en moet t.z.t. de media even in de gaten houden. De BLWG gaat ook nog in het voorjaar  van 2015 in het Reestdal mossen en korstmossen inventariseren.

 

This entry was posted in Flora and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>