De dahliatuin op het oude boerenerf

Den Kaat is een van de oudste Reest-erven. Men spreekt ook wel over es-gehucht, maar er zijn mensen die het tweede deel van deze samenstelling te negatief vinden. Het woord gehucht zou plaats moeten maken voor een andere benaming. In ieder geval bestaat Den Kaat uit een paar boerderijen, die je passeert bij het wandelen van o.a. De Loop van de Reest.

Bij een van de boerderijen kom je langs een kleurrijke boerentuin met echte ouderwetse boerenplanten. Het zijn vooral de vele soorten dahlia’s die opvallen.

 

Er zijn bewoners van boerderijen in oude cultuurlandschappen die proberen hun erf zo in te richten, dat het de sfeer uitademt van vroeger. Denk hierbij aan een boomgaard, een meidoornhaag, een bleekveldje, een gebruikerstuin, leilindes, enz. Er is veel voorlichtingsmateriaal over deze materie en er zijn organisaties die bij de inrichting van het boernerf willen adviseren.

This entry was posted in Boerderijen and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>