Ook in december is het mooi op Takkenhoogte

Veel zon zien we meestal niet in december. De meeste dagen zijn grijs en van dat karakterloze weer, vrolijk word je er niet echt van. Maar soms valt het mee, dan komt de weersverwachting helemaal niet uit. In de bewolking vallen niet voorspelde gaten en de zon brengt, ook al staat ie laag, het landschap in een andere sfeer. Dat gebeurde op de middag van dinsdag 15 december.

Uitkijkbult

Wandelen in het reservaat Meeuwenveen/Takkenhoogte is altijd mooi. Vanaf de uitkijkbult zie je hoe nat de heide momenteel is. Zonder de Schotse Hooglanders, ze staan tijdelijk in een weiland, lijkt de vlakte niet compleet. In de verte verdwijnt een zilverreiger in de begroeide oever van een ven. Grote groepen mezen vliegen van boom naar boom, op zoek naar zaden en andere lekkernij. Verder is het stil. Erg stil.

Voor een mooie wandeling in dit reservaat, kun je starten bij de parkeerplaats aan de Nieuwe Dijk. Op de vernieuwde website van Het Drentse Landschap staat meer info over het maken van een wandeling door dit gebied.

Uitzicht op Takkenhoogte

Meeuwenveen

 

 

 

This entry was posted in De mooiste plekjes. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>