Wandelen tussen boekweit,winterrogge en haver

ingezaaide strook boekweit naast winterrogge

Achter de begraafplaats van Oud-Avereest, langs een graspad dat naar Den Westerhuis leidt, liggen een paar oude bolvormige essen. Veel wandelaars kennen dit pad. Landschap Overijssel zaait in oktober deze essen in met winterrogge. In de zomer is het graan prachtig goudgeel en een uitbundige akkerflora doet denken aan andere tijden.

Infopaneeltje boekweit wordt geplaatst

Half mei hebben vrijwilligers van de natuurwerkgroep de Reest in samenwerking met Landschap Overijssel op deze prachtige plek twee stroken ingezaaid met boekweit en haver. De natuurwerkgroep plaatste twee infopaneeltjes. In oktober 2015 werd op de Zuidberg winterrogge en spelt ingezaaid. Ook hier staan twee infopaneeltjes.

Infopaneeltje over haver

Landschap Overijssel en de natuurwerk de Reest willen op deze manier aandacht schenken aan (oude) landbouwgewassen. Geen gek idee in een tijd waarin steeds meer mensen geen flauw benul hebben waar hun voedsel vandaan komt.

 

Lees ook :  - Boekweit

 

Akkerflora met korenbloem en wikke

 

This entry was posted in Akkerbouw and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>