Landschap Overijssel ziet oude landschapselementen verdwijnen

essenstoven kerkenpad voorjaar 2016

Langs het kerkenpad achter de Reestkerk staan hele oude essen. Een aantal is vroeger tot aan de grond afgezet en daarna met meerdere stammen weer uitgelopen. Inmiddels zijn die stammen indrukwekkende bomen geworden. De es is uitgegroeid tot een essenstoof. Eikenstoven zie je vaak in oude hakhoutbosjes. Stoven worden landschapselementen genoemd en het zijn deze onderdelen van het landschap die steeds vaker (illegaal) uit het landschap verdwijnen. Landschap Overijssel maakt zich hier (terecht) grote zorgen over.

Rtv-Oost maakte een reportage.

 

Essenstoven in de winter

Lees ook:

Oude essen langs het kerkenpad 

Robert Pater op de bres voor behoud streekeigen landschap

This entry was posted in Bescherming, kleinschalig landschap, landschapselementen and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>