Boek over Ruilverkavelen rond Zuidwolde : “De Reest overleefde zes aanvallen”

Bij Prolander kun je kosteloos een interessant boekwerkje aanschaffen waarin het grensriviertje de Reest een belangrijke rol speelt. De uitgave heet “Ruilverkavelen rond Zuidwolde ” en biedt een historisch overzicht van de ruilverkavelingen rond dit mooie Drentse dorp vanaf de jaren veertig tot 2017. Omdat de Reest een spelbepalende rol bij deze ontwikkelingen is geweest is er een speciaal hoofdstuk ( Het verhaal van de Reest) gewijd aan de geschiedenis van het Reestdal. Opmerkelijk in het verhaal is de lijst van zes (!) plannen om de Reest te normaliseren met als doel het waterpeil in de hand te houden. Steeds ging zo’n Reestplan niet door en kroop het beekje door het oog van de naald.

Op deze website later meer over deze bijzondere ontwikkelingen.

Het boek is te bestellen bij info@prolander.nl onder vermelding van naam en adres.

This entry was posted in Geen rubriek. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>