Akkeronkruiden in de winterrogge

In het Reestdal verbouwen Landschap Overijssel en Het Drentse Landschap winterrogge. Dit graan wordt in het najaar ingezaaid. ‘s Winters zijn de essen (akkers)dan  bedekt met een dik tapijt van kleine groene roggeplantjes. In het voorjaar schiet de rogge omhoog. Half juni heeft dit graan  de maximale hoogte wel bereikt en wordt de plant langzaam goudgeel van kleur. De korrels gaan rijpen en in juli/augustus wordt het gewas geoogst. In de provincie Overijssel worden elke zomer  traditionele oogstdagen georganiseerd. Maar zover is het nog niet. We kunnen eerste nog genieten van de karakteristieke akkerflora. Vooral aan de rand van de essen, waar genoeg licht en ruimte is, komt je klaproos, akkerviooltje, kamille en natuurlijk de korenbloem tegen.

Meer info over winterrogge :   http://hetreestdal.nl/?p=1522

Landschap Overijssel organiseert oogstdag in beekdal van de Mosbeek in Twente: 

http://www.landschapoverijssel.nl/oogstdag

 

Dit bericht is geplaatst in Akkerbouw en getagd , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>