Herfst op Dickninge en de Havixhorst

De herfst proeven op Landgoed Dickninge en daarna een bezoekje aan de beeldentuin van De Havixhorst. Dat kan prima in deze tijd van het jaar. De expositie “Beelden van Beatrix” in de beeldentuin van  De Havixhorst is nog poosje dagen te bekijken (verlengd tot eind november) ). Een poosje geleden bracht de prinses zelf  een bezoek aan de expositie.

De lanen op het landgoed krijgen de eerste herfstkleuren. Door de uitzonderlijke hoge temperaturen van de afgelopen weken lijkt het alsof de bomen geen zin hebben om hun bladgroen uit de bladeren weg te halen. Nog even en de bladeren vallen groen van de boom. Aan de planten in de kruidentuin kun je wel zien dat de winter nadert. Veel afgestorven bovengrondse delen, alleen de Oost-Indische kers staat er nog vrolijk bij.

 

Landgoed Dickninge ligt er wat verloren bij. Wandelaars zijn er altijd. De meeste interesse voor de tuin is er in het vroege voorjaar als de holwortel bloeit. Maar deze stinzenplant is nu niet te zien. Pas na de winter ontwaakt de plant en laat zich dan bewonderen. Nu wordt de aandacht meer getrokken door herfsttinten in het bos achter het herenhuis. Dickninge en De Havixhorst zijn makkelijk in een wandeling te bekijken, want de beide landgoederen liggen nog geen twee kilometer van elkaar. Vanuit het Drentse De Wijk Schiphorsterweg volgen.

Dit bericht is geplaatst in De mooiste plekjes. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>