Nog even….. en dan de potstal in

Het wil maar geen herfst worden. Geen gure wind, geen bakken met regen, geen nachtvorst. Het is morgen 1 november en het wordt 20 graden! Wat is er met ons klimaat aan de hand? Een groepje limousin runderen staat bij de Reest. De koeien lijken wat te mijmeren. Kijken ze vol weemoed terug op de afgelopen zomer en genieten ze nog wat na ? Of denken ze aan de komende winter aan dat maandenlange verblijf in de potstal van Het Drentse Landschap ? We zullen het niet weten. De kleine potstal op Rabbinge is al bezet. De koeien staan nog laag. Straks, als ze na de winter de stal weer uit mogen is dat anders. Dan is de bodem van de stal bedekt met een dikke laag mest en stro. Runderen in dienst van de landbouw, want uiteindelijk belandt de mest op de essen in het Reestdal. Op de meeste van deze bouwlandjes is de winterrogge al weer ingezaaid.

 

This entry was posted in Akkerbouw, Boerderijen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>