Kleine wereld

Mist maakt de wereld kleiner. Het landschap is nat en verstild. In de mistflarden toch nog geluid: het doffe brommen van een shovel. Een sloot wordt geschoond. Verplichte jaarlijkse schouw. De rozenbottels van de hondsroos lijken verkouden met die druppels aan hun neus. Knotwilgen staan troosteloos te wachten op hun knipbeurt. Ze moeten nog even geduld hebben. In de wintermaanden worden ze geknot. Een boer heeft een paar rijen mais laten staan. Bewust? Waarschijnlijk toch gewoon een stuurfoutje of een haperende hakselaar.  De akker wordt er minder saai van.

De foto’s zijn gemaakt in het Reestdal op De Mulderij, even buiten Dedemsvaart. Het terrein is eigendom van Landschap Overijssel.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>