Spelt, winterrogge, haver en boekweit op de Zuidberg

Binnenkort vindt op de Zuidberg (akker achter kerkhof Oud-Avereest) een bijzondere gebeurtenis plaats. De natuurwerkgroep de Reest biedt Landschap Overijssel dan vier infopanelen aan met informatie over (oude) landbouwgewassen. De es waar de gewassen zijn ingezaaid is eigendom van Landschap Overijssel. In het najaar van 2009 zijn hier spelt en winterrogge ingezaaid, dit voorjaar haver en boekweit.

De akker ligt langs het veel bewandelde kerkenpad .Het is nu al een prachtig gezicht hoe de gewassen, die in vier stroken van 6×100 meter zijn ingezaaid, zich ontwikkelen. Veel wandelaars blijven nu al staan kijken. De natuurwerkgroep financiert dit project uit de opbrengst van de verkoop van openhaard hout. Tijdens de winter wordt door de werkgroep landschapbeheer gewerkt in de reservaten van Landschap Overijssel. Amerikaanse vogelkers wordt verwijderd,elzensingels worden afgezet,opslag wordt verwijderd,enz. Dit alles levert veel brandhout op. Als wederdienst mag de natuurwerkgroep de opbrengst zelf houden. Een deel van dit geld worden besteed aan het algemene belang. Met dit project hoopt de natuurwerkgroep de belangstelling voor (oude) landbouwgewassen te stimuleren.

This entry was posted in Akkerbouw, Geen rubriek, kleinschalig landschap and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>