Jonge ooievaars klaar voor de trek

Voor de liefhebbers van ooievaars valt er het eind augustus,begin september in de buurt van ooievaarsbuitenstation De Lokkerij veel te genieten. Tientallen jonge ooievaars maken zich dan op voor de trek naar het zuiden. Maar ook veel volwassen ooievaars,vaak ook uit andere regio’s, verblijven in grote groepen in de gras- en hooilanden van het Reestdal. Door de overvloedige regenval van de afgelopen weken zijn de graslanden natter dan anders in deze tijd van het jaar. En voedselrijker. Vanaf De Lankhorst zijn de grote groepen ooievaars prachtig te bewonderen.

This entry was posted in Fauna and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>