Vier gewassen op een oude es 18 mei 2011

Vlak achter het kerkje van Oud-Avereest begint een oud kerkenpad. Lopend van de kerk naar het riviertje de Reest vindt u aan de linkerkant een oude akker (es) waarin vier landbouwgewassen zijn ingezaaid. De akker, die de naam Zuidberg draagt is eigendom van Stichting Landschap Overijssel. In samenwerking met natuurwerkgroep de Reest is op deze locatie een interessant project gestart. Vier landbouwgewassen, het gaat om winterrogge, spelt, haver en boekweit, zijn in langgerekte stroken van 100×6 meter ingezaaid. De natuurwerkgroep de Reest heeft infopaneeltjes gemaakt. Op deze informatiebordjes lees je als wandelaar leuke bijzonderheden over deze vier gewassen. Winterrrogge en spelt zijn in het najaar van 2010 ingezaaid, haver dit voorjaar en boekweit volgt binnenkort. Boekweit is erg vorstgevoelig. Het is erg boeiend om de ontwikkeling van de vier gewassen te volgen. Bovendien kom je gewassen als spelt en boekweit op veel plekken niet meer tegen. In bijgaand fotoalbum krijgt u een idee van de groei en bloei van deze vier gewassen in voorjaar en zomer van 2010. Vorig jaar werd dit projectje namelijk  opgestart.

Voor de foto’s uit 2010, klik hier: http://en.fotoalbum.eu/reestdalalbum/a609785

This entry was posted in Akkerbouw, Geen rubriek, Landbouwgewassen in het Reestdal and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>