Vier gewassen op de Zuidberg: 1 juni 2011

Alle vier gewassen zijn nu goed te zien. Als je voor de akker staat zie je van links naar rechts: winterrogge-haver-boekweit-spelt. De winterrogge staat er erg mooi bij. Geen last van de droogte. De ontwikkeling van de aren is in volle gang. Nog even en de rogge krijgt zijn mooi goudgele kleur. De haver wordt nog wat lastiggevallen door bladramenas. De zaden van deze groenbemester zittenĀ  blijkbaar nog steeds in de grond. Nog even en de haver wordt beter zichtbaar. De boekweit is een paar weken geleden ingezaaid. De kiemplantjes komen goed op. Spelt heeft meer moeite met groeien en ontwikkelen dan de rogge. Bovendien staat er nog wat winterrogge tussen. Vorige jaar stond de rogge namelijk op deze plek. Het is een prachtig gezicht, vier langgerekte stroken naast elkaar. Volgende week maar weer even kijken!

This entry was posted in Akkerbouw, Geen rubriek, Landbouwgewassen in het Reestdal and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>