Vier gewassen op de Zuidberg: 15 juni 2011

Op de Zuidberg kan veel gebeuren in twee weken. De regen die in de afgelopen twee weken is gevallen heeft de gewassen op de es goed gedaan. De winterrogge heeft mooie lange sierlijke aren, maar moet nog rijpen. Op de strook haver gaat het allemaal wat anders dan gepland. Hier overheerst de bladrammenas. Deze groenbemester komt net als vorig jaar weer massaal in bloei. De haver staat er wat verloren tussen. Boekweit doet het erg goed. De planten zijn nog niet groot, maar als de boekweit straks in bloei komt is deze akker een paradijs voor insecten. De bloemen bevatten veel nectar.  Opvallend zijn nu al de rode stengels, waar je boekweit zo mooi aan kunt herkennen. Spelt is een mooi gewas om te zien. De aren van spelt zijn makkelijk te onderscheiden van die van de rogge. De korrels zijn vrij grof. Spelt is minder goed opgekomen dan winterrogge, maar er staan genoeg planten om ze duidelijk te herkennen. Het is een prachtig gezicht, die vier lange stroken, elk met een ander landbouwgewas. Voor informatie kan de wandelaar terecht bij de paneeltjes die door de natuurwerkgroep de Reest zijn geplaatst. Op deze website wordt de ontwikkeling van de vier gewassen de gehele zomer gevolgd.

This entry was posted in Landbouwgewassen in het Reestdal. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>