Boekweit bloeit op de Zuidberg:9 juli 2011

Op de Zuidberg, een oude es gelegen langs het kerkenpad achter het kerkje van Oud-Avereest, heeft Landschap Overijssel vier gewassen ingezaaid: winterrogge,spelt,haver en boekweit. Op deze website wordt de ontwikkeling van de vier gewassen gevolgd.

Half juli nadert de oogstijd van wintergranen rogge en spelt.  De winterrogge heeft het dit jaar prima gedaan. Het graan heeft de typische goudgele kleur. De aren zien er goed uit, mooie volle korrels wachtend op de oogst. Die op deze akker overigens niet komt! Net als spelt mag het graan blijven staan. Hier heeft het een educatieve functie en mag de es dienen als wildakker. Het verschil tussen de korrels van winterrogge en spelt is nu goed te zien. De korrels van spelt zijn groter en ook grover dan die van de winterrogge. Net als vorig jaar doet spelt het op deze akker ook minder goed dan de rogge. De haver is volledig overwoekerd door bladrammenas. Maar de strook boekweit is een lust voor het oog. Het gewas staat nu prachtig in bloei en trekt veel insecten aan. De bloemen zijn lichtroze en wat opvalt zijn de lange rode stengels. Infopaneeltjes langs het pad geven info over deze vier gewassen op De Zuidberg.

This entry was posted in Geen rubriek, Landbouwgewassen in het Reestdal and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>