Geen natte voeten in het Reestdal

Het hoge water heeft de gemoederen aardig bezig gehouden. In veel delen van ons land hadden de waterschappen veel moeite om het water in bedwang te houden. In het Reestdal is er niets aan de hand,  alleen in de benedenloop, zo tussen IJhorst en Meppel staan de aangrenzende hooilanden blank. Maar dat is voor een natte winter normaal. Vroeger stond ‘s winters het hele Reestdal onder water. Van Dedemsvaart tot Meppel was het een grote watervlakte. In koude winters kon er over grote afstanden worden geschaatst. Ouderen hebben het daar nog wel eens over. Die tijd komt waarschijnlijk niet weer terug. Het zou eigenlijk wel moeten. Waarom voeren we dat water altijd zo snel weg?

This entry was posted in De Reest, Geen rubriek and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>