Albert Dragt vertelt over het Reestdal

Voor veel mensen is het Reestdal een uniek gebied en heeft het beekdal een belangrijke rol in het leven gespeeld of speelt dat nog. Mensen die er zijn geboren en opgegroeid of die het Reestdal zien als een favoriet wandelgebied. Of weer anderen, die het voorrecht hebben in dit prachtige landschap te wonen en er dagelijks van genieten. Eén van hen is Albert Dragt uit Meppel, nog steeds vol van het gebied waar hij in 1930 werd geboren. Albert Dragt was jaren vrijwilliger bij Het Drentse Landschap en zat jaren in het bestuur van de natuurbeschermingsvereniging Staphorst/IJhorst. Albert Dragt vertelt over “zijn” Reestdal. In de rubriek kunt u vier interviews lezen die ik met Albert in 2004/2005 heb gemaakt. Albert Dragt overleed in 2012 op de leeftijd van 82 jaar.

This entry was posted in Interviews and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>