Geen wateroverlast in Reestdal

Als je de media de laatste dagen volgde over de extreme neerslag in Drenthe en Overijssel zou je bijna gaan geloven dat grote delen van de provincies blank staan. Voor een deel klopte die berichtgeving ook wel. Veel weilanden en akkers staan (deels) onder water, de Vecht staat nog steeds hoog. Het riviertje de Reest, dat van Dedemsvaart naar Meppel slingert en veel regenwater moet afvoeren maakte op een aantal plaatsen aangrenzende gras-en hooilanden nog natter dan ze al waren. Maar het hele beekdal onder water zetten, nou nee. Alleen in de benedenloop, tussen IJhorst en Meppel zien we nu landerijen onder water staan. Uitzonderlijk? Vergeleken met vroeger niet, het hooi dreef ‘s zomers in een natte periode nog wel eens weg richting Meppel. Nu we denken de waterhuishouding in ons land redelijk onder controle te hebben is een watervlakte in mei wel een apart gezicht. Als het project Beekherstel ReestdalĀ gerealiseerd is zullen we bij overvloedige regenval, en dat gaat steeds vaker voorkomen, op meerdere locaties een nat Reestdal zien. Precies zoals dat in een beekdal hoort.

This entry was posted in Algemeen, De Reest and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>