Genieten in de bovenloop van de Reest

De Reest begint nu ten noorden van Dedemsvaart als een klein slootje, niet veel breder dan een meter. Je stapt er zo over heen. Een paar kilometer verder lukt dat niet meer, want het stroompje is hier een meter of twee, drie breed. De Reest stroomt dan door de Mulderij, Den Oosterhuis en langs Schrapveen. Niet echt de  ”topics”  van het Reestdal. Dat is ook niet verwonderlijk, want wandelpaden zijn hier niet of nauwelijks. De enige route, die hier de Reest kruist is De Loop van de Reest. Een leuke gemarkeerde rondwandeling valt hier niet te maken.

Variatie 

Toch is dit deel van het Reestdal landschappelijk erg gevarieerd, al zou je dat van het vlakke landschap niet zeggen. Er zijn mooie hoekjes zat. Een paar voorbeelden ? Het Reestdal achter De Kruidenhoeve met het bekende Jodenvonder. Of Schrapveen, een meer dan 60 ha tellend drassig hooiland, waar afgelopen dagen net gemaaid is. Of fiets op een mooie dag over De Mulderij en Den Oosterhuis richting Den Kaat. Het mooie Reestdal ligt dan aan de rechterhand. Kleine doodlopende boerenweggetjes brengen je dan naar de natte graslanden, waar je prachtige uitzichten over het Reestdal hebt.

Voor een sfeerimpressie van dit deel van het Reestdal, klik je hier.

 

This entry was posted in De mooiste plekjes and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>