Hoog waterpeil in de Reest zorgt voor natte hooilanden

De harde noordwesten wind en de regenval van de afgelopen dagen zorgden voor hoog water in de Reest. Of zijn het de eerste merkbare resultaten van het afgeronde herstelproject “Water op maat” ? Wordt het water van de Reest nu minder snel afgevoerd dankzij het verontdiepen van de beek en het aanleggen van drempels ? In ieder geval zijn de aangrenzende graslanden erg drassig. Behalve wat bloeiend speenkruid langs de beek moet de flora van de hooilanden nog wakker worden.

This entry was posted in De Reest. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>