Kerkbruggetje onder water !

Er wordt veel gewandeld vanuit infocentrum De Wheem in Oud Avereest. Twee gemarkeerde routes gaan over het eeuwenoude kerkenpad richting het bekende kerkvonder, in de regio ook wel bekend als “Bruggetje van Bartje”. Maar op woensdag 19 augustus 2015 moesten wandelaars weer terug om een andere route uit te zoeken.

Wat bleek ? Door de extreem hoge stand van het water in de Reest was het bruggetje alleen met (hoge) laarzen te betreden.Delen van het kerkenpad stonden onder water, het bruggetje kwam net boven de snel stromende water van de beek uit.

Een andere opmerkelijke situatie deed zich voor bij de nieuwe brug over de Reest tussen Rabbinge en Oud-Avereest. Daar kon het vele water niet meer onder de brug door. Nabijgelegen grasland deed dienst als waterberging.

Deze situatie kan heel snel veranderen. Binnen een paar droge dagen wordt er zoveel water afgevoerd, dat je als wandelaar weer kunt lopen waar je wilt.

This entry was posted in De Reest. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>