Nat Reestdal

Na de sneeuw mogen we nu genieten van een nat Reestdal. Vroeger was dat een heel normaal verschijnsel. In natte winters was het Reestdal één grote watervlakte. Als het ging vriezen kon je van Dedemsvaart naar Meppel schaatsen. En andersom natuurlijk. Ouderen onder ons kunnen daar nog van vertellen. Toen eind jaren

Reestouwe Meppel

’60 de Reestvervangende Leiding werd gegraven was het uit met de pret. Alleen de benedenloop tussen IJhorst en Meppel loopt in natte winters met enige regelmaat onder water. De laatste keer dat het hele Reestdal blank stond was 1998. Toen viel er in 24 uur tijd meer dan 100 mm regen. Dat is 100 liter water op 1 m2. Het kan zo maar weer gebeuren.

Meer foto staan op de Facebookpagina 

De Reest achter de tuin van Landgoed Dickninge

 

This entry was posted in De Reest and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>