De krentenboom laat zich zien

Het grootste deel van het jaar lijdt de krentenboom een onopvallend en bescheiden bestaan. Als je door een bos als De Haardennen (reservaat Reestdal Landschap Overijssel ) loopt vallen de grove dennen, eiken en berken altijd wel op. Ze worden door veel wandelaars herkend. Maar krentenbomen ? In het bos zijn het slechts figuranten, vrijwel niemand ziet ze.

April en oktober zijn de maanden waarin de Amelanchier, zoals de boom in kringen van boomkenners wordt genoemd, alle bescheidenheid van zich afgooit. In het voorjaar kleuren de bloesems opvallend wit en in de herfst dragen de bladeren een goudgele kleur. Twee keer per jaar schreeuwt de krentenboom dus om aandacht. Vooral de bloei trekt veel belangstellenden. Landgoed Eerde tussen Ommen en Den Ham is er bekend om en dat geldt ook voor de krentenbossen van Dwingeloo.

Dit bericht is geplaatst in Geen rubriek. Bookmark de permalink.

1 Reactie op De krentenboom laat zich zien

  1. Nicola zegt:

    Mooie foto’s!

    Het is vast een ‘typo’: de krentenboom leidt een onopvallend bestaan (even dacht ik dat het ergens door leed).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>