De eik van Dickninge in april

Ik weet niet wat er de laatste tijd met het weer aan de hand is, maar dit is wel erg extreem. Het lijkt wel zomer! Mijn knoppen reageren sterk op die warmte. Ze komen uit. Daardoor zie je nu, terwijl april nog niet eens voorbij is, een groene waas in mijn kruin. Vroeger was dat altijd rond koninginnedag! Denk niet, dat het alleen maar bladeren zijn die uitkomen. Ik ga namelijk bloeien. Heel veel wandelaars lopen straks onder me door en zien niet eens dat ik in bloei sta. Over een poosje sta ik in blad. Dan ben ik weer een bron van voedsel voor veel andere beestjes van het ecosysteem. Vogels vinden bescherming tussen mijn bladeren. En wat misschien nog wel veel belangrijker is: ik heb weer bladgroen tot mijn beschikking. Nog even en ik ben weer één grote glucosefabriek. Maar daar vertel ik meer over als ik al mijn bladeren heb.

This entry was posted in Eik van Dickninge, Geen rubriek and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>