Voor de ooievaars is het voorjaar al begonnen

Ooievaars zeuren niet over het voorjaar dat maar niet wil komen. En ook niet over de lage temperaturen. De koudste Pasen sinds 1964 ? Het doet ze allemaal niets. Je hoort ze er niet over. Geluid maken doen ze wel, dat heet klepperen. En er wordt wat geklepperd in deze tijd van het jaar. Klepperen betekent contact maken met je soortgenoten. De opmerking “Houd je klep nou eens” heeft hier vast mee te maken. Vanmorgen was het wisselend bewolkt. Zonnige perioden werden verstoord door sneeuwvlokken die niet bleven liggen. De ooievaars op en rondom ooievaarsbuitenstaion De Lokkerij bij De Wijk hadden het veel te druk om op het weer te letten. Er werd nestmateriaal aangevoerd, nesten werden grondig gerenoveerd, er werd geflirt en gepaard, kortom er was genoeg te beleven. De meeste ooievaarsnesten in het Reestdal zijn nu bezet.

This entry was posted in Fauna and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>