Kleurrijke ooievaar tussen winterse kleuren

Het landschap heeft nog steeds winterse kleuren. Bruin, geel en grijs en alles wat er tussenin zit overheersen. Mooie zachte tinten. Vooral als het zonnetje niet te fel schijnt ziet het landschap er mooi uit. Een kleurrijke ooievaar op een hoog paalnest valt dan gelijk op. Dit nest staat schuin tegenover de basisschool van Oud-Avereest en is eigendom van de natuurwerkgroep de Reest. Elk jaar is het nest bezet. Vaak door het zelfde ooievaarspaar. In 2011, zo vermeldt het jaarverslag  van ooievaarsbuitenstation De Lokkerij,  zorgde het paartje 5102×5601 voor het groot worden van twee jongen. Binnenkort verschijnt het jaarverslag 2012. En het seizoen 2013 staat op het punt te beginnen.

This entry was posted in Fauna, Geen rubriek and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>