Gedekte tafel tijdens en na het maaien

Ooievaars houden van maaimachines. Wat dat betreft zijn het echte cultuurvolgers. Parmantig stappen stappen ze door het pas gemaaide hooiland op zoek naar voedsel. Alles wat eetbaar is, is dan te pakken. Niks lastig hoog gras, waar je moet zoeken naar de bekende speld in de hooiberg.  Nee, als het gras is gemaaid komen al die insecten, slakken, regenwormen en muizen kwetsbaar en misschien nog een beetje versuft, of erger, verminkt, kwetsbaar aan de oppervlakte. En dan moet je er snel bij zijn. Vanmorgen werd in hooilandpercelen van Het Drents Landschap bij Den Kaat en Den Huizen het grasland gemaaid. Op een weiland van nog geen halve hectare liepen 23 ooievaars naar voedsel te zoeken.

This entry was posted in Akkerbouw, Fauna and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>