De boomklever als acrobaat van het bos.

In de bossen van het Reestdal is de boomklever een algemene verschijning. In deze tijd van het jaar brengen de boomklevers hun jongen groot. Ze maken graag gebruik van nestkasten, broeden in natuurlijke holtes komt natuurlijk ook voor.

Het paartje boomklevers op de foto’s heeft 9 jongen. Ze zijn al behoorlijk groot en steken soms hun koppie al uit het vlieggat.Het zijn zware en lange dagen voor het ouderlijk paar. Met hun bek vol insecten en ander ongewerveld (on) gedierte vliegen ze af en aan. De jongen worden gevoerd met rupsen (vooral van nachtvlinders), insecteneitjes, larven, spinnen,langpootmuggen,enz. Het liefst zoeken ze voedsel op bomen met een ruwe schors. Boomklevers zijn erg lenig en enorm beweeglijk. Een halve seconde stil zitten is voor deze prachtige vogel een enorme opgave. In alle standen zijn ze in staat hun jongen te voeren: de acrobaten van het bos.

Lees ook:  Boomklever : hectiek rond kastje 007

This entry was posted in Fauna and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>