Wat je zou moeten weten over vier landbouwgewassen.

Boekweit in bloei op de es met winterrogge

In dit voorjaar plaatsten vrijwilligers van de natuurwerkgroep de Reest vier infopaneeltjes bij gewassen die de werkgroep op grond van Landschap Overijssel zelf mocht inzaaien. De paneeltjes geven boeiende achtergrondinformatie over winterrogge, spelt, haver en boekweit. Elders op deze website meer info hierover.

Wat weet jij van landbouwgewassen ? Herken je ze op het land? Doe even de PZC gewassenquiz en je weet of je een kenner bent of niet.

spelt

Het is nu zomer. Even een rondje langs de velden: op de Zuidberg staan winterrogge en spelt. Spelt voelt zich niet erg thuis in het Reestdal, het groeit minder dan de winterrogge ernaast, maar het is wel erg leuk om de verschillen tussen deze twee wintergranen te zien.

De haver doet het behoorlijk goed, maar moet nog gaan bloeien. De strook boekweit is een plaatje! Erg mooi en dicht ingezaaid. Nu een en al bloesem. Vlinders en honingbijen dartelen over de es.

infopaneeltje bij strook boekweit

Chaos tussen de winterrogge

De vier stroken vind je langs wandelroutes vanuit De Wheem in Oud-Avereest.

This entry was posted in Akkerbouw, Landbouwgewassen in het Reestdal and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>