De heide van het Rabbingerveld wordt groter

De heide van het Rabbingerveld wordt groter

Tien geleden zette Het Drents Landschap op het Rabbingerveld landbouwgrond om in schrale natuur. De bemeste bovenlaag werd verwijderd en op het schrale zand mocht zich, net als vroeger, heide ontwikkelen.

Bemeste bovenlaag grasland wordt verwijderd

Nu is Het Drents Landschap  begonnen met fase 2 : naastliggend grasland omzetten in natuur. Shovels zijn bezig om de voedselrijke bouwvoor af te schrapen tot op het gele (arme) zand. Kiepkarren rijden af en aan. Nog even geduld en dan ligt er op de flanken van het Reestdal een uitgestrekt heidegebied, dat mooi aansluit op bestaande natuur.

Op de schrale zandgrond komt de heide terug

This entry was posted in Algemeen and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>