Beleef de nestkast 4: grote verschillen

De verschillen zijn groot in de nestkasten. De bonte vliegenvangers zitten nog op hun eitjes. De jongen van de pimpelmezen en koolmezen variƫren sterk in ontwikkeling. Er zijn jongen,die nog maar net uit hun ei gekropen zijn, er zijn er ook die al behoorlijk in de veren zitten. Alle broedsels lijken de afgelopen koude periode te hebben overleefd. Waarschijnlijk toch nog genoeg voedselaanbod. Als je nu door het bos loopt zit je al gauw onder de kleine spanrupsjes, het basisvoedsel voor de jonge vogels. De eerste eikenblaadjes worden kaal gevreten,overal hangen ragfijne draadjes met en zonder rups. Nog even en de bonte vliegenvangers moeten ook op zoek naar eiwitten. Hopelijk zijn dan nog niet alle rupsen verpopt.

zie ook: http://www.beleefdelente.nl/

Dit bericht is geplaatst in Beleef de nestkast, Geen rubriek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>