Galanthofilie in de tuin van Dickninge

Massale bloei sneeuwklokjes in de tuin van Dickninge

Tegenwoordig is bijna alles wat op -ofilie eindigt een beladen begrip. Met een galanthofiel is niet zo veel aan de hand. Die houdt vooral van sneeuwklokjes. Galanthus betekent melkwitte bloem. Bedacht door Linnaeus in de 18e eeuw. In Engeland noemen ze de plant snowdrops. Ook leuk bedacht. Sneeuwklokjes zijn stinzenplanten. Planten die vroeger zijn ingevoerd (vaak bol-en knolgewassen) om tuinen van deftige huizen en landgoederen te verfraaien. In de tuinen van landgoed Dickninge staan de snowdrops in februari bij honderden in bloei. Het zijn de voorlopers van andere stinzenplanten, zoals de holwortel, want die kleurt in april de tuinen wit en rose.

 

Landgoed Dickninge ligt even buiten De Wijk en leent zich prima voor een korte wandeling.

Meer lezen over sneeuwklokjes ? 

Het sneeuwklokje is een stinzenplant 

Hoe sneeuwklokjes ooit op Texel belandden ? Klik hier: http://www.trouw.nl/tr/nl/4932/Tuinrubriek/article/detail/3188628/2012/02/19/Hoe-komt-het-sneeuwklokje-op-Texel-terecht.dhtml

Informatie op Flora van Nederland 

Filmpje over het vermeerderen van sneeuwklokjes

This entry was posted in De mooiste plekjes, Flora and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>